Mevrouw S| Maart 2019

Dag Dokter,

vrijdag beetje pijn en voor het slapen nog weer creme op de oksels gedaan. In de ochtend bleken mijn borsten flink gezwollen. De zwelling is dus daar gaan zitten :-). Beursheid valt mee, alles in meegevallen en droog. Al me al indien nodig voor herhaling vatbaar.
Dank en groeten!

Mevrouw J| Maart 2019

Dag Dokter Vera,

Het gaat eigenlijk erg goed. Vrijdag & zaterdag rustig aan gedaan. Vrijdag bijna non-stop gekoeld. In de avond een paracetamol maar verder niets genomen omdat ik verder geen last heb. Voel uiteraard wel nog wat zwelling zitten onderaan de oksels en wat blauwe plekjes. Die trekken hier en daar al weg.
Tot nu toe tevreden. Hopelijk is de uiteindelijk zweetreductie na enkele poos ook goed merkbaar.
Dank je wel

Mevrouw Smeets| Januari 2019

Dag Dokter,
Een paar jaar geleden ben ik met miraDry behandeld in het Kennemer Gasthuis. Weet dat jullie verhuisd zijn maar ik zou graag nog een behandeling willen omdat ik nog net iets meer resultaat wil bereiken. Het is al goed en ik had tijdelijk nog wat weken harde bobbeltjes in de huid. Zweten doe ik veel minder maar zou graag nog wat minder willen. Kan het nog voor de zomer?
Carina | Juli 2018
Goedemorgen dokter Heydendael,

In july heb ik de Miradry behandeling gehad van dokter Toth. Daarna ben ik nog eens bij u langs geweest in de Amsterdamstraat bij huidkliniek Dorlas. Dat was fijn, want we concludeerden toen dat de behandeling vrij goed gelukt was bij mij!


Petra | 29 Juni 2018

Dag Nathalie,

Het is nu twee dagen na de behandeling en ik ben blij! Ik heb het gevoel een beetje een blauwe plek onder mn armen te hebben… en dat is dan ook zo haha! Klein beetje last van zwelling, maar bijna niet. En het allerbelangrijkste, ik loop nu in een mooie groene blouse rond! Ik loop de hele dag met een smile op mn gezicht 🙂

Ik begrijp dat ik nog even moet wachten tot de zwellingen weg zijn voordat ik het resultaat echt kan inschatten (week of 4?). Als het zo blijft als nu ben in dol gelukkig!

Ik wil jullie bedanken voor de behandeling. Jullie waren super lief en geruststellend. Echt heel fijn.


Birgitte | 1 April 2017

Beste Dokter Toth,
U vroeg me wat te schrijven, hoe ik het vind na 2 behandelingen. En of ik dat kan aangeven hoeveel percentage. Na jodium-zweettest na de 1e keer was goed om te zien hoeveel niet-zweet plekken ik al had, want in mijn gevoel was ik wel nat onder de hele oksel. ik merk het verschil na de eerste keer en denk dat ik eerst 50 % geholpen was en daarna de overige 50 %. Nu zweet ik bijna niet meer. Wel nog bij spannende momenten. Na jodium-zweettest na de 1e keer was goed om te zien hoeveel niet-zweet plekken ik al had, want in mijn gevoel was ik wel nat onder de hele oksel.
Bedankt en Tot ziens, Birgitte

Maaike | 1 Juli 2015

Sinds zo’n 15 jaar heb ik al last van overmatige transpiratie. Zo rond mijn dertigste is dit plotseling ontstaan. Ik heb van alles geprobeerd om hier vanaf te komen, zoals het aanpassen van mijn eetpatroon, behandeling met aluminiumchloride, gebruik van dure anti-transpirant deodorants etc. Allen met weinig tot geen resultaat.

Ik heb een representatieve functie waarbij ik het als zeer vervelend heb ervaren om veel te transpireren. Om dit zo veel mogelijk te verbloemen droeg ik eigenlijk altijd donkere kleding en vooral veel gebreide materialen.

Ik heb me wel eens verdiept in een eventuele operatie, maar ik vond chirurgisch ingrijpen te ver gaan. Bij toeval las ik het artikel over MiraDry. Ik heb diezelfde week nog een afspraak gemaakt en meteen daarna de behandeling laten inplannen. Dit was in februari van dit jaar.

Ik vond het heel spannend, maar zag dit als enige uitweg voor een probleem dat ik echt als heel storend heb ervaren. De behandeling zelf vond ik heel erg meevallen. De verdoving werkt goed en met wat ontspanningstechnieken is het zo voorbij. Ik heb zelf vervolgens een goede spiegel van pijnstillers opgebouwd (gewoon een paar dagen lang om de zoveel uur standaard een pijnstiller innemen) en bijna continue gekoeld.
Dit heb ik drie dagen volgehouden.

Ik vond de pijn na de behandeling goed te doen, maar wel echt aanwezig. Het was net of je onder je oksels een brandwond had. De huid was wat rood op de plekken van de verdovingen en her en der wat blauw. Ook heb ik nog enkele weken een soort ‘ping pong bal achtige’ bult onder mijn armen gehad. Alles is na verloop van tijd verdwenen.

Het verschil in transpiratie is echt enorm groot. Het overmatig transpireren is echt verdwenen. Bij grote inspanning of zeer spannende momenten heb ik nog wel wat transpiratie, maar die is heel goed te doen. Ik kan nu alle kleding aan die ik wil, kan kleding zelfs meerdere keren aan, heb geen uitgebeten plekken meer in mijn kleding, hoef eigenlijk niet eens meer deodorant te gebruiken etc. Maar het belangrijkste is dat ik me er geen zorgen meer over hoef te maken en me echt beter in mijn vel voel zitten doordat ik niet meer overmatig transpireer.

Ik vond het nemen van de stap erg spannend, maar ben heel blij dat ik het heb gedaan. Het is de investering meer dan waard geweest.

Ik kan een behandeling bij Dr Tóth en Dr Heydendael van DryClinic van harte aanbevelen.

Met vriendelijke groet, Maaike

Anoniem | 22 Juni 2015
Beste Dokter

U vroeg mij om wat op te schrijven hoe ik de behandeling vond. Voor wat het waard is voor anderen om te lezen want ik denk dat iedereen anders is, maar het was best prima. Mijn zweetprobleem is minder en vooral daarom schrijf ik u. Soms voelde ik wel nog pijn en mijn huid was best dik een paar dagen erna. Ik weet nu nog niet of ik een 2e behandeling nodig heb.M vd W | 25 Februari 2015
Een jaar of 8 geleden begon bij mij het overmatig transpireren. Dit werd van kwaad tot erger en het begon mijn dagelijkse leven te beïnvloeden.

Na echt van alles geprobeerd te hebben van allerlei anti transpirant producten, kuurtjes en botox, hoorde ik over de behandeling miraDry. Gelijk werd ik nieuwsgierig en wist meteen dit is iets voor mij.

Ik stuurde een mailtje en al vrij snel daarna werd ik uitgenodigd bij dokter Tóth voor een intake gesprek, en kort daarop kon ik de behandeling miraDry ondergaan.

Uiteraard brengt het spanning met zich mee omdat het voor iedereen een andere ervaring is. Eerlijk gezegd heeft het mij wel geholpen om alle fijne en goede resultaten te lezen over miraDry, dus het enige wat ik me bedacht, dan maar een beetje pijn, straks ben ik van mijn overmatige transpiratie af. De verdoving prikjes vond ik ontzettend meevallen, ze zijn vergelijkbaar met een botox behandeling.


Verder heb ik van de behandeling vrij weinig gevoeld, soms nam ik ietwat warmte waar in de diepte van mijn huid, maar dat was niet noemenswaardig. Na de behandeling heb ik een dag goed gekoeld en al vrij snel daarna heb ik al mijn dagelijkse bezigheden weer opgepakt. Wel iets last van zwelling gehad, maar ook dit is te verwaarlozen.
Het is mij dus reuze meegevallen achteraf.

Nu 1 week verder en nog geen druppel transpiratie vocht onder mijn oksels verloren, ze zijn helemaal droog. Het is gewoon een vreemde gewaarwording en ik geloof het soms nog steeds niet.

“Eindelijk kan ik weer alles dragen wat ik wil, zonder me zorgen te maken”

Een tweede behandeling zou niet nodig zijn, maar voor mijzelf heb ik besloten mocht dit toch het geval zijn, dan ga ik dit zeker doen om zo voorgoed van mijn overmatige transpiratie probleem af te zijn.

Anoniem | 29 December 2014
Ik las op internet dat mijn (oksel) transpiratie blijvend kan verminderen door de behandeling bij DryClinic. Dat vooruitzicht klinkt als muziek in mijn oren. Dus besloot ik voor de behandeling te gaan. Ik moet zeggen dat ik wat nerveus was voor het feit dat in elke oksel zo’n 20 keer wordt geprikt voor de verdoving. Bij de tandarts heb ik liever ook geen verdoving want zo’n prik in de mond vind ik maar niets. Ik nam me voor om natuurlijk gewoon een stoere man te zijn en niet te piepen.

De dokter deed haar best om mij voorafgaande aan iedere stap op de hoogte te houden van haar acties.

Ik deed mijn best om mij niet schrap te zetten maar de ontspannen. De dokter bleek al twee prikjes verder.


Ik had kennelijk niet eens geluisterd. Ik dacht wanneer komt de pijnlijke prik? Na 15 prikken verder was een oksel klaar. Was dat alles? Ja. Met de andere oksel ging het net zo. Als ik mag vergelijken. Die was iets gevoeliger. Maar daar heb ik alles mee gezegd. Van de rest van de behandeling in mijn beide oksels heb ik eigenlijk niets gevoeld. Een keer wat branderig gevoel maar dat deed geen pijn.

Ik ben met icepacks in de auto gestapt (wat onhandig) naar huis. In de spiegel thuis zag ik de tattoos voor het behandelgebied nog staan met wat rode puntjes van de verdoving. Ik had geen pijn of gezwollen oksels. Voelde wat schraal aan.

Ik ben benieuwt of ik de komende dagen het verschil ga merken. Ik had me vooraf echt niet voorgesteld dat het mij zo zou meevallen. Over de behandeling ben ik dus prima tevreden.

Yara Enderman | 9 December 2014
Ik hoorde van mijn moeder dat er eindelijk een goede oplossing was om het overmatige zweten te verhelpen. Natuurlijk zei ik meteen doen!

Voor ik de ingreep kreeg had ik een gesprek met dokter Tóth en dokter Heydendael om mij zo goed mogelijk in te lichten hoe de ingreep er aan toe zou gaan. Toen ik aankwam bij de praktijk, werd ik zeer vriendelijk ontvangen door de huidtherapeut en mocht ik op de stoel gaan liggen.

Er werd stap voor stap goed uitgelegd wat er zou gaan gebeuren. Ten eerste kreeg ik meerdere injecties in mijn oksel ter verdoving. Prikken zijn natuurlijk niet altijd fijn, maar voor wat je er voor terugkrijgt is dat zeker de moeite waard! Tijdens het inwerken van de verdoving vertelde zij mij precies hoe ze te werk zouden gaan met de MiraDry. De MiraDry is het apparaat waarmee ze de zweet en geur zakjes zouden wegbranden, je kan het vergelijken met de werking van een magnetron.


Ze gingen met de miraDry op verschillende plekken van mij oksel met wel 60 graden maar doordat je verdoofd was voelde je er niks van. Na de gehele procedure kreeg ik twee icepacks onder mijn oksels, dit was om huid af te koelen en helpt ook tegen de zwelling en mogelijke pijn. Ik vind dat ik heel vriendelijk behandeld ben en ik ben zeker positief over de behandeling.

Een paar dagen later had ik nog steeds geen gevoel in mijn oksels, maar dat is normaal, omdat het toch een hele ingreep was. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds blij dat ik de MiraDry heb gekozen. Vroeger voelde ik mij ongemakkelijk en onzeker. Door deze ingreep voel ik meer op mijn gemak en ben ik zekerder.

Ik wil jullie bij deze nogmaals hartelijk bedanken, want het heeft mij heel erg geholpen en ik heb nog steeds geen last van overmatig zweten.