Mijn naam is Thijs en ik ben de oprichter en beheerder van het patiëntenforum Overmatigzweten.nl.
Dit forum is gestart door en voor mensen met hyperhidrosis. (overmatig zweten). Dr. Toth en dr Heydendael vroegen mij op hun website te schrijven.

Op het forum www.overmatigzweten.nl is veel informatie aanwezig over alle soorten behandelingen om overmatig zweten tegen te gaan. Van speciale anti-transpirants (die soms kunnen helpen of verlichting bieden) tot ingrijpende operaties.

Al bijna tien jaar lang zet ik mij in voor de belangen van de hyperhidrose patient. Ik wil overmatig zweten uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken want overmatig zweten is een zwaar onderschat en onderkend probleem met vaak grote (sociale) gevolgen voor de patient.
Ook pleit ik voor meer voorlichting, goede informatie en betere doorverwijzing naar de juiste behandeling voor het specifieke probleem van de individuele patient. Hyperhidrosis komt voor onder de oksels, op handen en voeten, voorhoofd, billen maar ook het hele lichaam. Voor iedere specifieke locatie zijn verschillende oplossingen; sommige permanent sommige tijdelijk.
De nieuwste behandeling voor overmatig oksel zweten komt uit Amerika en heet miraDry. Deze behandeling wordt nu door steeds meer specialisten in Nederland uitgevoerd.

Ik juich de komst van de miraDry behandeling toe omdat dit een non-operatieve behandeling is alleen geschikt voor hyperhidrosis onder de oksels maar van blijvende duur. De behandeling hoeft maar maximaal 2 keer uitgevoerd te worden voor het meest optimale resultaat. (zweet reductie tot ongeveer 90%). Al dient gezegd te worden dat veel patiënten al na 1 behandeling van hun overmatig zweten probleem zijn verlost.
“Kennis is macht” zeg ik altijd, dus lees je als patient goed in voordat je naar een huisarts/specialist gaat. Ongeveer 1 tot 3% van de bevolking heeft hyperhidrosis; dit is een grote groep mensen die moet weten dat ze niet alleen zijn en dat er wel degelijk goede oplossingen zijn!

Met vriendelijke groet,
Thijs (oprichter www.overmatigzweten.nl)

Bekijk het forum