Wij kunnen uw oksel ook behandelen met Botuline injecties. Dit is een spierontspanner die bekend staat als anti-rimpel middel maar ook zeer effectief is tegen overmatig zweten. De spierontspanner blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, hierdoor stoppen deze klieren zweet te produceren.

Tijdens de behandeling
Een hyperhidrosis behandeling neemt ongeveer 20 minuten in beslag. De injecties voelen wat branderig aan en daarom kunt u thuis, 1 a 2 uur van te voren, de oksel insmeren met een verdovende crème, op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Tijdens de behandeling wordt in het gebied van de oksel ongeveer om de centimeter kleine oppervlakkige injecties geplaatst.

Na de behandeling
Na de behandeling kan het gebied wat gezwollen zijn. Blauwe plekken zullen binnen enkele dagen na de behandeling verminderen. We adviseren om tot 24 uur na de behandeling niet intensief te sporten en de volle zon en zonnebank te vermijden. Het effect van de behandeling is na 2 weken optimaal en kan gemiddeld 6 tot 9 maanden aanhouden. Dat kan per persoon verschillend zijn. Als het effect is “uitgewerkt” kan de behandeling weer herhaald worden.

De prijs van het behandelen van zweetoksels hangt af van de hoeveelheid. Een kleine hoeveelheid kost €345,- en een grote hoeveelheid kost €545,-.