Over miraDry

Schaamte
Voor miljoenen mensen is overmatig okselzweet (de medische term is axillaire hyperhidrosis) een dagelijkse strijd die invloed heeft op bijna alle aspecten van het leven. Of het nu spanning op het werk is, schaamte in relaties en sociale contacten, of frustratie over het moeten dragen van kleding die uw zweet verbergt. Overmatig zweten kan vernietigende effecten hebben op uw emotionele welzijn en zelfbeeld.DryClinic biedt een blijvende oplossing; miraDry
De miraDry procedure is snel, niet-invasief en wordt uitgevoerd in de behandelkamer van uw dermatoloog. Het miraDry systeem geeft precies gedoseerde energie af aan de regio waar de okselzweetklieren zich bevinden, en elimineert de zweetklieren niet-invasief. Omdat de zweetklieren niet terugkomen of opnieuw aangroeien na de behandeling, zijn de resultaten blijvend(1). En de resultaten zijn snel; je kunt direct na de behandeling zweetvermindering verwachten, met minimale tot geen hersteltijd.

De behandeling
De arts behandelt elk okselgebied op maat met meerdere plaatsingen van het miraDry handstuk. Voorafgaand aan de procedure wordt plaatselijke verdoving toegediend aan de oksels. Uw bezoek aan DryClinic duurt meestal ongeveer een uur. In enkele gevallen zijn twee behandelingen met drie maanden ertussen nodig om het beste resultaat te behalen.


Resultaten
De meeste patiënten melden een enorme vermindering van zweet; in een recent klinisch onderzoek was de gemiddelde zweetreductie 82%(2). U zou direct na de behandeling een vermindering van zweet moeten merken. Zoals bij elke medische procedure, kunnen de resultaten per persoon verschillen.

FDA goedgekeurd
miraDry gebruikt de enige niet-invasieve technologie die door de FDA is goedgekeurd en waarvan klinisch bewezen is dat zweet enorm verminderd wordt met blijvende resultaten(2). Met niet-invasief bedoelen we dat er geen agressieve chemicaliën, gifstoffen of chirurgie gebruikt worden bij de behandeling. Hierdoor is er minimale tot geen hersteltijd nodig na de procedure.

Na de behandeling
Uw dermatoloog zal waarschijnlijk voor een paar dagen een pijnstiller zonder recept en het gebruik van ice packs aanbevelen. Meteen na de procedure zou u in staat moeten zijn om je normale activiteiten of werk weer op te pakken en normaal gesproken kunt u binnen een aantal dagen weer beginnen met sporten. Wat plaatselijk ongemak of zwelling is normaal en verdwijnt binnen een paar weken. Sommige patiënten hebben kortdurend een veranderd gevoel in de huid van hun oksels of bovenarmen, wat geleidelijk verdwijnt.


Veelgestelde vragen

Heb ik de zweetklieren in mijn oksel niet nodig?
Uw lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren, waarvan er zich slechts ongeveer 2% in de oksels bevinden. Elimineren van deze 2% heeft geen effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen.

Hoe wijkt de miraDry procedure af van andere behandelmogelijkheden?
Andere behandelmogelijkheden zijn erop gericht om de zweetklieren tijdelijk uit te schakelen, of impliceren chirurgie met de daarbij behorende risico’s. Alleen de miraDry procedure biedt een blijvende oplossing met een niet-invasieve behandeling.

Is de miraDry procedure geschikt voor mij?
Als uitbraken van okselzweet, kleding met vlekken of het regelmatig aanbrengen van anti-transpirant uw dagelijks leven belemmeren, kunt u een goede kandidaat zijn voor de miraDry procedure. Praat met de artsen van DryClinic om te ontdekken of de miraDry procedure geschikt is voor u.

Kan miraDry ook worden gebruikt voor andere delen van het lichaam, waar ik veel zweet?
De miraDry behandeling is alleen geschikt voor de oksels en kan helaas niet worden gebruikt voor het behandelen van andere lichaamsgebieden of voor gegeneraliseerde hyperhidrosis.

Wat zijn de effecten van miraDry op lange termijn?
De studie van Lupin is gepubliceerd in Dermatologic Surgery en toont aan dat de effecten van de miraDry na 2 jaar nog steeds aanhouden.

Download het artikel als PDF

1. “The ontogenesis of sweat glands is only at the embryonic period, so no new sweat glands are regenerated after birth.” Li H, Gang Z, et al. Antigen Expression of Human Eccrine Sweat Glands. J Cutan Pathol 2009: 36: 318-324.
2. H. Chin-Ho Hong, MD, Mark Lupin, MD et al; Dermatol Surgery 2012; 38:728-735.